В края на 2018 г. отново е време да обърнем поглед назад към моментите в годината, които я предопределиха такава, каквато ще я запомним в спортен план. И ако трябва да сме конкретни - в българския футбол.

Дойде време и за събитията през април. Тогава интригата около двата трофея у нас започна полека-лека да се разплита. Или поне тогава стана ясно, че Лудогорец ще продължи хегемонията си за седма поредна година.

Ключов се оказа мачът на разградчани с преследвача ЦСКА, който те обърнаха в края. А малко след това "червените" стъпиха накриво и в дербито с Левски, завършвайки наравно и титлата за поредна година се оказа само далечен мираж за тима.

И докато Лудогорец си оплиташе кошницата за седмата поредна титла, оставяйки финалните щрихи за началото на май, огромната интрига остана в турнира за Купата на България. През април се изиграха полуфиналните битки.

В тях безспорният гвоздей на програмата беше битката между Левски и ЦСКА. Определено дербитата между тях пренаситиха програмата в България през пролетта, но всяко от тях имаше своя заряд. Особено през април.

Тогава "червените" влязоха като фаворит в игрови план за Купата на България, но се провалиха с гръм и трясък. Те бяха надиграни от съперника и останаха с калъфките и в този турнир, приключвайки в минорно настроение и този сезон.

Другата полуфинална битка беше между Ботев и Славия, като там огромна роля изигра една ситуация в реванша в София, когато съдията Станислав Ставров не видя дузпа за "канарчетата" и това предопредели класирането на "белите" за последния мач.

Какво още предложи българският футбол през април, можете да видите от картината в прикаченото видео от обзора на DIEMA SPORT за изминаващата 2018 г.