Старши треньорът на Левски Георги Тодоров даде пресконференция преди мача-реванш от ½-финалите за Купата на България срещу Локомотив Пловдив. Специалистът сподели, че ще прави някои промени за мача, като очаква отборът да играе офанзивен футбол и да бележи голове.

lap.bg
12 снимки

„Днешната тренировка ще закъснее, защото тестваме играчите за коронавирус, но не виждам някой да има проблеми. Не мога да кажа, че съм ги възстановил, сега ще видя в какво състояние са. Надявам се да са готови за утрешния мач. Както видяхме предният мач малко е трудно да издържим до 90-ата минута, ще влезнат по-свежи хора“.

„Агресивно и да вкараме ранен гол. Няма да коментирам какво трябва да се променя. Има доста грешки, които допуснахме в първия мач и срещу ЦСКА. Много трудно могат да се изчистят тези неща. Трябва характер и воля. Момчетата тренират без проблем, видяхте до краен предел в предния мач. Катастрофално щеше е ако загубихме, чисто психологически“.

„Ще има промени. Каквото е възможно. Ще има и по-свежи хора. Видяхме в какво състояние бяхме в края. Важно е как ще започне мачът. Ако е така като срещу ЦСКА, ще е много трудно. Във всички случаи ще играем офанзивно. Атакуващо и да търсим голове и естествено не трябва да допускаме. Допуснем ли - мачът е предрешен“.

„Не мога да ви кажа кой със сигурност няма да вземе участие. Групата ще определим след тренировката. Утре имаме още една. Дузпа ще бие Иван Горанов, естествено. Локомотив е един от малкото обори, които играят хубав футбол. Не трябва да им позволяваме да играят с топката, защото ще придобият самочувствие. Дадеш ли ми такова, трудно ще успеем. Дори с риск да не играем привлекателен футбол, както с ЦСКА, ако им дадем възможност да контролират срещата ще ни накажат, тъй като имат много добри изпълнители. Те се забавляват играейки, имат и добър треньор“.

„Ще има футболисти, които ще напуснат на 2-и. Вратаря, Тиам и Алар. Ще използвам хората максимално до края. Ще влизат и хора, които ще играят и догодина“.  

„Дано да няма някой с коронавирус, защото ще трябва да прекратяваме първенството“, завърши Тодоров.