От ръководството на ОФК Спартак Плевен не са съгласни наказанията, наложени им от Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС) след домакинския мач с ФК Локомотив София. Това става ясно от разпространена днес до медиите позиция на ръководството на клуба след спешна среща проведена снощи.

От вчера в свое решение ДК на БФС е наложила санкции на плевенския клуб в общ размер на 4250 лева и лишаване от домакинство за 3 срещи.

"Ръководството на ОФК Спартак Плевен намира за неприемливо и недопустимо такива тежки наказания да бъдат налагани без да ни е предоставена каквато и да е била възможност да се запознаем с доказателствата, в подкрепа на обвинението и да упражним правото ни на защита", се посочва в позицията на клуба. От там добавят, че са изискали решението на комисията с мотивите и доказателствата, които са довели до тези наказания.

"Очакваме БФС да ни съдейства, за да получим препис от цялата преписка както БФС постъпи в сходни ситуации с ПФК Локомотив Пловдив и ПФК Левски. Клубът ще вземе отношение по случая след като получи поисканите материали от БФС. Надяваме се да е скоро, за да можем да упражним правото ни на обжалване в едноседмичен срок", казват още от ръководството на футболния клуб.