Отборът на Локомотив Пловдив спечели с инфарктното 3:4 в луд мач при гостуването на Загорец Нова Загора в 1/8-финален мач от турнира за Купата на България. Хеттрик за състава на домакините отбеляза Пламен Иванов, което въпреки всичко не стигна, за да бъде елиминиран носителят на Купата на България за последните две години. 

Срещата не започна в особено високо темпо, но домакините имаха сериозно кадрови проблеми. Още в първите 10 минути на мача Евгени Караманов и Георги Георгиев бяха заменени принудително заради травми. 

В 13-та минута, след комбинация между Димитър Илиев и Бирсент Карагарен, първият опита шут от около 20 метра, който обаче мина над вратата на Загорец. Две минути по-късно Илиев отново пробва отдалеч, като този път принуди Иван Стоянов да избие в корнер. 

В 20-та минута домакините шокираха гостите от Пловдив. След изпълнение на ъглов удар влезлият като резерва Пламен Иванов се извиси най-високо и заби топката покрай плонжа на Илко Пиргов за 1:0.

Радостта на тима от Нова Загора продължи обаче само 3 минути. В 23-та минута беше отсъдена много спорна дузпа за игра с ръка в наказателното поле, след удар на Карагарен. Димитър Илиев застана зад топката и не сбърка за 1:1. 

В 30-та минута обратът за "смърфовете" беше осъществен. След ъглов удар двойката централни защитници на домакините Добромир Димитров и Явор Иванов не се разбраха, топката рикошира в главата на последния и влетя във вратата на Загорец за 1:2. 

 

В 44-та минута Филип Михалевич напред по дясното крило, но ударът му уцели единствено външната страна на мрежата на вратата на домакините. 

В началото на втората част натискът на момчетата на Бруно Акрапович продължи. Резервата Кенан Муслимович опита изстрел след индивидуален рейд в 50-та минута, но топката на затрудни стража на домакините. Десет минути по-късно резервата Георги Минчев навлезе в наказателното поле, но след двоен рикошет топката излезе в аут. Минута по-късно неточен мерник показа и Муслимович. 

В 76-та минута Георги Минчев пласира плътен удар от около 20 минута, но стражът на Загорец внимаваше. В 82-та минута Кенан Муслимович се завътря по чудесен начин, но ударът му от 18 метра попадна право в обсега на Иван Стоянов. Още две минути по-късно Муслимович стреля от около 20 метра, но не уцели вратата. 

Както срещата изглеждаше, че ще завърши при този резултат, така в 87-та минута аматьорският тим шокира своите гости. След страхотен удар отдалеч на Николай Янков, който рикошира в горния стълб на вратата на Илко Пиргов, а Пламен Иванов беше на точното място, за да добави топката за 2:2. 

В 6-та минута на първото продължение Валентино Пулиезе се оказа на добра стрелкова позициия, но от около 20 метра не успя да затрудни кой знае колко Иван Стоянов. Три минути по-късно, все пак, "смърфовете" отново намериха попадението във вратата на аматьорския тим. След голямо разбъркване в наказателното поле Димитър Илиев намери Парвиз Умарбаев, който успя да промуши топката в ъгъла на Стоянов за 3:2. 

 

Пет минути по-късно резултатът можеше да набъбне в полза на гостите. Кенан Муслимович беше намерен непокрит на точката на дузпата, но ударът му някак намери единствено гредата на вратата на Иван Стоянов. 

В 111-та минута все пак Муслимович намери своя гол. Той взе топката, напредна и с хубав изстрел отдалеч този път не остави шансове на Евгени Каменов за 4:2.

Само 3 минути по-късно домакините си дадоха нова надежда. След глупаво нарушение на правилата на Кристиан Гомис в наказателното поле, беше отсъдена дузпа за състава на Загорец. Зад топката застана Пламен Иванов, който не сбърка, за да оформи своя хеттрик в мача и да намали резултата 3:4. 

До края на срещата нов гол не падна и така момчетата на Бруно Акрапович все пак успяха да намерят място в четвъртфиналната фаза на турнира. 

Загорец - Локомотив Пловдив 3:4

1:0 - Пламен Иванов (20)

1:1 - Димитър Илиев (23, дузпа)

1:2 - Явор Иванов, автогол (30)

2:2 - Пламен Иванов (87)

2:3 - Парвиз Умарбаев (99)

2:4 - Кенан Муслимович

3:4 - Пламен Иванов

Ето и съставите на двата тима:

Загорец: Евгени Караманов, Георги Георгиев, Денислав Атанасов, Димитър Видев, Добромир Димитров, Ивелин Иванов, Коста Янев, Иван Иванов, Милен Митев, Явор Иванов, Николай Янков;

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Валентино Пулиезе, Петър Витанов, Момчил Цветанов, Филип Михалевич, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Бирсент Карагарен;