Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков бе категоричен, че тимът е фаворит в предстоящия сблъсък с Лудогорец в четвъртфиналите за Купата на България.

Марков присъства на пресконференция, на която от ЦСКА обявиха партньорството си с Viber. Пламен Марков си пожела дългосрочно сътрудничество с компанията.

„Благодаря от името на ръководството за тази съвместна дейност. Това е едно голямо предимство пред останалите клубове. Още едно средство за нашите фенове да обменят информация. И най-скептичните наши фенове и техните изисквания ще бъдат удовлетворени. Надявам се тази съвместна дейност да бъде дългосрочна”, каза Марков.

В същото време спортният директор на „червените” коментира и отварянето на офертата на ЦСКА в търга за базите на клуба и отказа на аматьорския ЦСКА 1948.

„Това е тяхно право. Не съм особено изненадан, нито съм притеснен. Няма причини”, каза Марков.

„Едни бъдещи строителни работи биха продължили в пълна сила и степен след подписване на бъдещ договор. Това ще се случи, ако ние бъдем одобрени и има официализирани на тези дейности. Намеренията ни като бъдещи инвестиции са описани в документите. Фирма „Сердика спортни имоти” ЕАД има възможност до 3-и януари да се запознае с тях”, коментира Пламен Марков.

Двубоят ЦСКА - Лудогорец от четвъртфиналите за Купата на България е на 14-и декември от 17.30 часа.

Мача можете да следите в GONG.BG.

Гледайте срещата в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT.

Попитан за предстоящия сблъсък с Лудогорец, Марков отговори:

„Този мач е от изключително значение. Той се явява един мини финал. Ние много силно желаем да спечелим Купата и рано или късно трябваше да срещнем Лудогорец. Ние ще постъпим съвсем отговорно. Ние сме фаворити, защото сме ЦСКА. С малки изключение от началото на шампионата ние представяме нашия тим в един период на развитие. С две малки изключения. Ще направим всичко по силите си да докажем, че това е пътят на развитие. Последното нещо, което и днес се случи е свързано с базите. Както отборът се развива, така и клубът.”

По темата за предстоящия конгрес на БФС, Марков сподели:

„Позицията на клуба все още не е официална. Естествено, че нашият клуб желае промяна по начина, по който се ръководи българския футбол. Не мисля, че някой не си дава сметка за доста от мачовете, в които ЦСКА е бил потърпевш. Има видими неща, които показват, че в не малка част от мачовете срещу нашия клуб има тенденция в отсъжданията. Това не може да бъде единствената причина за позицията на нашия клуб, но както казах нашият клуб все още не е изразил официалната си позиция.”

„Чест му прави на Каранга и всички футболисти в момента, които мислят по този начин и са непоколебими с оглед на една бъдеща цел – спечелване на шампионската титла. Това е нещо изключително важно. То предава мотивация, стимул и уверенст във всички други състезатели, в които евентуално може да има някакви съмнения. Така се прави голям отбор, когато всички състезатели са уверени в една голяма, бъдеща цел. Мисля, че той беше ясен, аз – също. Не е необходимо да изпадаме в подробности за евентуална оферта към Каранга”, коментира още спортният директор на ЦСКА.

Десподов и Каранга: Нямаме търпение за мача с Лудогорец

Адвокат Станислвав Трендафилов също взе отношение по темата с търга за базите на ЦСКА.

„Процедурата е такава, че комисията ще разгледа документите, ако всичко е наред на 3-и януари ще бъде обявен победителят, а до 10-и трябва да се сключи договор. Представили сме инвестационна програма, дългосрочна стратегия за развитие на двете бази. Наясно сте, че и сега те търпят развитие. Към момента законовата възможност е да се сключи договор на 10 години.  Предвиждат се много нови неща. Изграждане на нови стадиони, нови терени, но нека приключи процедурата и ще дадем информация каквато всеки иска. Ако не е одобрена офертата, се провежда нов конкурс. Не сме предвидили такова нещо.  Считам, че за да сме подали заявление, то сме преценили, че отговаряме на условията”, коментира адвокат Трендафилов.