ЦСКА ще изглежда по много интересен начин днес срещу Локомотив (Горна Оряховица) в турнира за Купата на България. Треньорът Люпко Петрович трябва да пусне състав, изцяло изграден от резерви, за да даде глътка въздух на основните си футболисти.

„Червените" играят отдавна при сгъстен цикъл, като използват почти един и същ състав с минимални промени в зависимост от контузиите. Сега обаче ще бъдат съхранени силите на титулярите, които имат много тежко гостуване в неделя на Берое за първенството.

На вратата на ЦСКА трябва да застане Витаутас Черниаускас. В продължение на 2 години литовецът бе несменяем титуляр, но след дербито с Левски той отстъпи мястото си на Густаво Бусато, който в последните 2 мача успява да опази мрежата си суха.

Защитата също ще е изцяло преобразена. В центъра трябва да си партнират Пламен Гълъбов и Нуно Томаш, а по фланговете ще се появят Стойчо Атанасов и Жеферсон. Атанасов изпадна в немилост след домакинската загуба от Черно море с 1:3, като феновете открито поискаха той да бъде отстранен от отбора. Крайният бранител не е играл в официален мач вече повече от 2 месеца, но сега ще има възможност да се върне на терена далеч от дома.

Като халфове трябва да видим реабилитираният Рубен Пинто и младият Валентин Антов, който загуби доверието на треньорския щаб напоследък. По крилата по всяка вероятност ще нападат талантът Митко Митков и руснакът Денис Давидов. Последният има само едно появяване в шампионатен мач, но сега може да започне за първи път като титуляр с червената фланелка.

Атаката пък трябва да водят Тони Уот и Томи Юрич. Това трябва да бъде и дебют за последното попълнение на ЦСКА Юрич. Австралиецът от хърватски произход продължава да е назад с подготовката и не е готов за сериозен мач, но треньорският екип ще му даде възможност да влезе в игрови ритъм.