45-минутна тренировка проведе Литекс преди осминафиналния сблъсък с ЦСКА. Старши треньорът Ангел Червенков изведе своите момчета на базата на Национална спортна академия, но в софийския студ прецени, че няма нужда от по-продължително занимание. В бодро настроение, смях и шеги, ловчанлии направиха лека тренировка, включила предимно игра в квадрати и скоростни отсечки.

Въпреки че предстои мач за Купата, който се решава в една среща, футболистите на Литекс не тренираха дузпи. Те заложиха на шутове от разстояние, от дъгата пред наказателното поле, вместо да се целят от бялата точка.

„Нормално е да е студено през декември,” отбеляза с чувство за хумор наставникът Червенков на коментарите за мразовития следобед в София.

Групата на Литекс от 20 човека включва най-доброто, с което разполагат „оранжевите”. След успеха над Пирин Гоце Делчев в предишния кръг за Купата на България, сега Ангел Червенков върна в състава всички титуляри, начело с Радостин Кишишев и Ивелин Попов.

Голмайсторите от Гоце Делчев Момчил Цветанов и Георги Миланов също попаднаха сред избраниците, но тепърва ще се решава дали да се разчита на тях срещу ЦСКА. Третият младок в групата е бразилецът Диего, а вече не е изненада отсъствието на Светослав Тодоров.

Ангел Червенков няма проблеми с контузени и наказани играчи, и ще може да селектира от пълен състав за двубоя срещу ЦСКА утре на стадион „Българска армия”.

Групата на Литекс:

Вратари – Урош Голубович, Тодор Тодоров;

Защитници – Пламен Николов, Михаил Венков, Александър Барт, Петър Занев, Ивайло Петков и Николай Бодуров;

Полузащитници – Небойша Йеленкович, Сандриньо, Ивелин Попов, Радостин Кишишев, Том, Христо Янев, Момчил Цветанов, Георги Миланов, Диего;

Нападатели – Уилфред Нифлор, Дока, Дормушали Саидходжа;