Бившият състезател на Черно море Георги Какалов пожела на бившите си съотборници успех срещу Левски в мача между двата тима за Купата на България този уикенд, като добави, че „моряците” имат своя шанс да победят българския шампион. Какалов, който е собственост на Динамо Минск призна, че е напуснал варненския клуб по взаимно съгласие и няма конфликт с футболистите.

Ето какво сподели Георги Какалов пред Гонг:

Очаквам оспорван и хубав двубой. Искам Черно море да спечели, все пак това са моите бивши съотборници. Нека по-добрият победи все пак. Във футбола всичко е възможно, слабите побеждават силните. Силите са изравнени, който е с по-голяма мотивация и играе по-правилно, той ще спечели. Мисля, че мачът ще бъде много оспорван, може да се стигне и до продължения.

Един мач се играе в този турнир, така че не очаквам много открит и интересен сблъсък. И двата отбора ще бъдат доста предпазливи и няма да предприемат рискове още в началото. Те се познават добре, мисля, че един от двата отбора ще издебне момента, и който вкара гол, той ще спечели двубоя.

На този етап Купата е единственият вариант пред Черно море да играе в Европа догодина. За първенството първите три четири отбора в класирането имат добра преднина, която Черно море трудно ще скъси, за да стигне до Европа. „Моряците” ще гонят финал за Купата, за да може да отидат в Лига Европа.

По принцип Черно море играе мач за мач, поне така беше докато бях аз там. Сега вниманието сигурно е насочено повече към Купата. Не се съмнявам, че ръководството и футболистите обсъждат този вариант.

Моите взаимоотношения с Черно море приключиха. По принцип имам договор, който изтича в края на декември, но преценихме, че е по-добре за мен и за отбора да си тръгна. Не е имало конфликти между мен и другите футболисти. Нормално е да не се обичаш с всеки. Но оставям и доста приятели във Варна. Всичко е нормално.

Водят се преговори и с Динамо Минск – дали ще продължа да играя там, или пък да се търси вариант, който е подходящ и за двете страни. Имам разговори с Динамо, оттам решиха, да не съм точно в трансферната листа, но ако моят мениджър ми намери отбор или пък те ми намерят тим – ще продължа кариерата си там.

Няма невъзможни неща, мога и да се върна там. На 6-ти януари ще съм в Беларус, тогава отборът подновява тренировки. Имам договор, който е до 2011 лятото, аз съм длъжен да го изпълнявам.

ЦСКА – Литекс и Локо Сф – Славия – ще са интересни мачове, дано съдиите да не се превръщат в главни действащи лица и ние зрителите да се насладим на добър футбол.