Старши треньорът на Локомотив София Емил Велев призна, че Левски закономерно и заслужено се е класирал за финала за Купата на България. Двата тима завършиха 0:0 в срещата-реванш от турнира, като резултатът от първия мач – 3:1, се оказа решаващ за изхода от битката.

„Левски заслужено отива на финал. Ние винаги сме били концентрирани в първенството много повече, отколкото в срещите за Купата на България“, сподели Емил Велев.

„Ние владеехме инициативата, но имахме много малко ситуации за гол. Ако обаче имахме и малко шанс, можехме накрая да отбележим. Срещу нас имаше противник, който беше много мотивиран. Имахме стратегия как да се противопоставим на Левски. Искахме с дълги топки да търсим резултат, но явно това не бе достатъчно, имахме шансове, но не ги реализирахме. Не знам дали ученикът изнесе урок на учителя, може би ако бяхме отбелязали гол, щяхме да прехвърлим напрежението върху тях“, добави наставникът на Локо Сф.

„Сега мислим за следващия мач с Монтана. Не се намираме на добро място, и се надявам в следващите мачове да вземем точки“, завърши Емил Велев.