Ботев Ихтиман преодоля първото си препятствие в турнира за Купата на България. В пресявките на турнира момчетата на Валери Свиленов победиха с дузпи като гост Костинброд с 5:2 (в редовното време 2:2).

Свиленов заложи на предимно млади момчета, които не играха в първия кръг от Югозападната В група.

Костинбродчани поведоха с 1:0 в 20-ата минута, а през втората част те удвоиха преднината си.

Ботев се впусна в атаки и се стигна до равенството с два гола на Георги Барбов. При дузпите с по-точен мерник бяха ихтиманци и взеха победата.

Така Ботев очаква следващия съперник в турнира. От Югозападна България два тима ще отидат в първия кръг. Един от фаворитите за достигане до там е столичният ЦСКА, който се включва в надпреварата от 1/2-финалите на столичната зона и ще играе с новака във В група - София 2010.

В другата среща от тази фаза на турнира Септември среща Витоша Бистрица. Тимът от Бистрица победи със 7:0  Академик София, а Септември се справи с Локомотив София с 2:1.

Всяка една област - София (град), София (област), Перник, Кюстендил, Благоевград и Пазарджик ще имат по един представител, след което само два тима от тях ще продължат. Предварителната фаза от турнира ще приключи до 10 септември.