Българският нападател Кун Теменужков стартира ударно престоя си в първенството на Гибралтар, след като наниза два гола за успеха на новия си тим Линкълн Ред Импс с 3:0 над Линкс в среща от 12-ия кръг. Теменужков откри резултата в 3-ата минута, а в 40-ата оформи окончателната статистика. Освен това, той подаде и за второто попадение на тима, реализирано в 9-ата минута.

Тимът на Линкълн Ред Импс без съмнение е с най-сериозни успехи в британската територия на Иберийския полуостров, но в момента се намира на 2-о място и именно за да излезе на върха ангажира Теменужков. Още в 3-ата минута той откри резултата, засичайки на задна греда с глава центриране от ъглов удар.

В 9-ата минута Виктор Вияканес удвои, след като Теменужков получи на дъгата, опита да стреля, но от рикошет топката отиде на дясно. Там я чакаше Вияканес, пое и стреля до гредата за 0:2. Пет минути преди края на първото полувреме българинът оформи класическия резултат. Пак пое топката на дъгата, но този път хитро се освободи от защитник и не остави шанс за стража на Линкс.След почивката роденият в Хасково бивш младежки национал можеше да оформи и хеттрик, но този път човекът под рамката извади атрактивния изстрел от близо 20 метра.

Начело в класирането остава Сейнт Джоузеф с 31 точки, който по-рано победи Лайънс Гибралтар с 3:2. Линкълн Ред Импс има 28 на 2-ата позиция, колкото има и Магпайс след успеха с 3:1 над Монс Калп.

23-годишният Теменужков до Нова година игра в тима на Самора от испанската трета лига, но предпочете да се премести в Гибралтар именно с идеята, че новият му тим има шанс да стане шампион./ БТА