Кори Гоф безспорно ще бъде считана за един от големите фаворити на предстоящия Уимбълдън. По-рано през сезона, американката достигна до финала на Ролан Гарос и сега ще се надява на ново силно представяне в третия за годината турнир от Големия шлем.

Сега обаче, 18-годишната тенисистка разказа малко повече за живота си и колко трудно е било за нея да се превърне в това, което е днес.

„Когато бях по-малка имах много трудни моменти. Считах, че най-важното е да побеждавам и няма нищо по-значимо от това. Започвайки кариерата си, само на 15 постоянно си мислих, че трябва да печеля, че  само така хората ще ме обичат и уважават. Натоварвах се с излишни очаквания и това много ми тежеше. Сега, години по-късно осъзнавам, че съм била луда да причинявам подобни неща на психиката си. Аз истински усещам подкрепата на хората и виждам, че те са до мен, каквото и да се случва, без значение дали ще спечеля или загубя на корта. Осъзнах, че най-важното е да съм щастлива и да бъда доволна от това, което правя в живота си“, каза Гоф.