„Покрай лиценза всички забравиха за нас играчите, които половин година играем без пари, за да остане отборът в „А” група”. Освен това отборът тотално се разпада и никой не прави нищо да се задържат тези футболисти. Нито се знае кога започваме подготовка, нито кой ще остане в отбора”, оплака се капитанът на Пирин Веселин Стойков, цитиран от e-79.com.

Както е известно, Иван Цветков и Александър Башлиев вече са играчи на Левски. Антон Карачанаков е пред подписване със Славия. Договорът на Александър Якимов също изтича и той е желан от ЦСКА.

През лятото изтичат още договорите на Веселин Стойков, Юлиян Попев, Димитър Коемджиев, Крум Бибишков, Димитър Воденичаров, Янко Сандански, Калоян Стоянов и Радослав Митревски.

Играчите на Пирин са получили половинки заплати от август до ноември миналата година. След това останаха без пари за декември и за празниците Коледа и Нова година. За януари и февруари получиха по една пълна заплата и вече три месеца отново не са получавали нищо.

Освен това футболистите не са получили премии за четирите домакински победи над Берое, Академик (Сф), Монтана и Калиакра, както и за равенствата навън срещу Локомотив (Пд), Славия и за класирането на полуфинал за Купата на България.