Бившият треньор на Лудогорец Ивайло Петев е в сериозна конкуренция за поста на старши треньор в Динамо Загреб, разкриват медиите в Хърватия. Според изданията, Петев трябва да се бори с конкуренцията на Томас Шааф, Ектор Купер, Валтер Дзенга, Алберто Меласани и Едуардо Рея.

Шефът на Динамо Здравко Мамич вече обяви, че няма да назначава хърватски треньор на поста в Загреб. Според запознати Петев е сред основните конкуренти за поста. Дори в местната преса бе обявено, че българинът е козът, който Мамич ще използва за Динамо Загреб.

Още миналата година Динамо отправи оферта към Петев, след като Лудогорец измъчи хърватския шампион в Шампионската лига и се стигне до гол в последната минута. Тогава обаче българинът остана в Лудогорец. След освобождаването му отново се отвори вариант за треньорския пост в Динамо.

Конкуренцията на утвърдени имена в треньорската професия обаче буди необходимия респект. Томас Шааф за последно води Вердер Бремен, където направи кариера и като футболист. Немецът е сред най-желаните треньори според анкета в сайта на „Вечерни лист“. На второ място сред предпочетанията е италианецът Едуардо Рея, който последно бе наставник на Лацио, а опитът му в Хърватия е свързан с Хайдук Сплит. На трето място в анкетата е именно Ивайло Петев, а веднага зад него е Ектор Купер, който за последно напусна турския Ордуспор. Валтер Дзенга последно пък се подвизава в Ал-Насър, а Алберто Малесани направи сериозен стаж в италианската Серия А. На практика Петев е най-неизвестното име в световен мащаб, но според запознати шансовете му за треньорския пост не са никак малки.

Ивайло Петев в конкуренция с Томаш Шааф и Ектор Купер за поста в Динамо Загреб

Преди няколко месеца Ивайло Петев се засече с брата на Здравко Мамич - Зоран по време на финала за Купата на Румъния. Именно Зоран води отбора на Динамо в последните два мача – двубоя срещу Славен и реванша с Аустрия Виена. Здравко Мамич уволни досегашния наставник на отбора Крунослав Юрчич веднага след домакинската загуба от Аустрия Виена.