Юри Николов става административен директор на Ботев Враца. Това обяви днес Чавдар Атанасов от УС на врачанския клуб, който заяви, че увеличеният брой задачи и многото отговорности при влизането на отбора в "А" група, са наложили привличането на Юри Николов. "Искам да работя с хора, на които имам доверие и най-важното - да вършат работа".

Юри Николов е роден през 1969 година, възпитаник на Ботев Враца. Играл още в Славия, Хебър, Велбъжд и Септември. В "А" група има 101 мача и 10 гола. Вицешампион през 1990 и бронзов медалист през 1991 г. с отбора на Славия. За младежкия национален отбор е изиграл 6 мача.

"Радостен съм, че след толкова години отново съм тук и ръководството на Ботев ми гласува доверие, каза Николов. "Основната ни работа е да работим всички за една кауза- да стабилзираме отбора и да го задържим в "А" група, както и да върнем публиката на стадиона".

Юри Николов сподели, че макар и от разстояние, е следил развитието на отбора в последните години.

"Отборът на Славия е добър и няма да е лесно, сподели и старши треньорът Сашо Ангелов, преди предстоящия мач в неделя. Имат млад треньор, който иска да се доказва, но отиваме и ако мога, ще взема това, което ни трябва", добави той.

Наставникът ще разчита на всички 23-ма футболисти, няма контузени и болни в редиците на врачани.