“Неуспешен дебют за мен, случва се. Не правим трагедии“, каза новият старши треньор на Черноморец Бургас Георги Василев след домакинската загуба от Черно море с 1:2.

“Смятам, че през второто полувреме играхме по-добре. През първата част имахме териториално превъзходство, а и шансът ни изневери.“

“Първия гол падна след рикошет, а вторият - това дузпа ли е? Изгледах записа и мога да ви кажа, че по-смешна дузпа никога не съм виждал.”

“Връщам се в българския футбол и първото нещо, с което се сблъсквам, е съдийството. И това е съдийството на най-добрия български рефер! Как може това да бъде дузпа!? Това е ключов момент в срещата, защото дава двойно предимство на противника, резултатът става 2:0.“

“Изгледах и нашата ситуация, може би е малко повече дузпа нарушението срещу Койта, но също бих я нарекъл пресилена. В 58-ата минута оставям на страна ударът на Хайри срещу вратаря, но секунди по-рано има дузпа за нас. Това, че вратарят има право да играе с ръце в наказателното поле, не му позволява да става откровено боксьор.”

“Ситуацията в Черноморец не е случайна. Тя е плод на някои промени, доста основни хора от средата на терена, са напуснали. От друга страна, след афиширането на амбиции, напрежението става по-голямо. От трета страна- отборът имаше тежка програма на старта - мачове с Левски и ЦСКА, откъдето излезе със загуби. И после поражението от Севлиево донесе истински срив. Но смятам, че играчите имат сили да се вдигнат от тази негативна ситуация.”

“Първо ще направим преценка на ситуацията, кое от днес е било добро и кое- лошо. А за Славия ще мислим в следващите дни.“

“Върнахме в състава отстранените играчи и смятам, че не сбъркахме с Хайри и със Зайц. В това положение нямаме основание да се лишаваме от никакви играчи”, каза още Георги Василев.