Старши треньорът на Ботев Пловдив Велислав Вуцов заяви след победата над Санкт Пьолтен, че отборът няма да потъне.

„Искам да благодаря на целия отбор за характера, който показа. За голяма тактика, за много надиграване и за много хитрини за 3-4 дни не става. Това са момчетата със страхотни качества. Не всичко беше перфектно. Момчетата показаха защо са в този отбор и знаят как да бранят честта на този клуб“, коментира Вуцов.

„Имаме лидери в лицето на Иван Цветков, Йордан Христов от опитните футболисти, плюс още един-двама. Лукин и Бенга играха на много добро ниво. Младите футболисти, които играха за първи път се справиха прекалено добре. Те показаха характер и хъс. Играта не е била най-добрата, но характерът и хъсът ни доведоха до победата“, добави треньорът на Ботев.

„Резултатът 2:1 сигурно не е перфектен, но аз твърдя, че е добър и е много по-добър от 0:0. Противникът, за да ни елиминира ще трябва да се покаже в реванша. Убеден съм, че нашият отбор ще изглежда поне с една идея по-добре в реванша. Изключително съм благодарен на феновете, които подкрепиха отбора в тази тежка ситуация. Сътресението вкара стрес и увеличи напрежението в клуба. Надявам се много и се мобилизирам още повече да направим една победа в неделя на старта срещу Локомотив София. Победите са най-доброто лекарство за излизане от стреса и напрежението. Не крием проблемите. Стабилизираме нещата. Ботев няма да потъне. Бъдете убедени“, продължи наставникът на „канарчетата“.

„Моите амбиции са всеки изминал ден да играем по-добре. Имаме добри шансове да елиминираме противника. При всяко положение имаме нужда от нови хора, за да имаме вариативност. 2:1 е по-добре от 0:0. Аз обичам атакуващия футбол. Искам да играем по-активно и атрактивно. Търсехме атаката през всички 90 минути. Далеч сме от това, което аз имам като идеи. Този отбор е много добре научен от предишните треньори, но аз имам по други виждания“, каза още Велислав Вуцов.