Тактиката на Пабло Мачин изправи на крака Еспаньол и тимът показа, че е на прав път, пише авторитетното каталунско издание - Ел Мундо Депортиво след победата на Еспаньол с 1:0 над Лудогорец в Разград снощи.

Успехът е първи за отбора от Барселона под ръководството на Пабло Мачин, който пое поста миналата седмица.

Еспаньол демонстрира висока преса и дисциплина на терена. Системата на Мачин с трима централни защитници, директен футбол и без излишни рискове даде резултат", пише изданието.
Мачин дебютира със загуба от Виляреал в Ла Лига в неделя, но успехът в Разград дава самочувствие на Еспаньол за предстоящите мачове. Самият треньор обаче не отдава толкова голямо значение на евротурнирите и постави като първостепенна цел оставането на отбора в Ла Лига. В момента Еспаньол е предпоследен в испанския елит с 5 точки от 9 мача.

"Надявам се тази победа да ни да увереност за мачовете в Ла Лига. Най-важно си остава вътрешното първенство, Лига Европа е илюзия. Срещу Лудогорец не блестяхме, но бяхме ефективни. Печелехме единоборствата с агресия и не оставихме пространства на домакините", коментира Мачин./БТА