Литекс ще играе първия си мач срещу Дебрецен от плейофа за влизане в групите на Лига Европа на стадион „Вароши” в Ниредхаза. Това реши УЕФА след известно умуване, къде да изпрати Дебрецен да домакинства на българския шампион. Първата среща се падна в Унгария на 19 август, а реваншът е след седмица в Ловеч.

Дебрецен настояваше за стадион „Вароши”, тъй като град Ниредхаза е много по-близо от Будапеща, и повече фенове ще могат да пропътуват краткото разстояние, и да подкрепят тима в тежкия двубой.

Първоначално от УЕФА бяха по-скоро негативно настроени, но след като ръководството на Дебрецен няколко дни събираха информация и снимаха обстойно всяко ъгълче на „Вароши”, и изпратиха данните в централата, оттам клекнаха и казаха „ДА”. Така УЕФА бързо-бързо издаде лиценз на стадиона в Ниредхаза, който до този момент нямаше разрешително за евротурнирите.

„Представителят на УЕФА Имре Матияс обяви, че се позволява мачът с Литекс да се играе в Ниредхаза,” съобщи доволно изпълнителният директор на Дебрецен Шандор Шжилаги.

Така Дебрецен – Литекс ще е на 19 август, от 21 часа българско време.