Трети вариант се появи като възможност за гостуването на Литекс в Унгария в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Дебрецен досега приемаше съперниците си в Будапеща, или на „Ференц Пушкаш” или на „Шжужа Ференц” в Уйпещ.

След изтеглянето на жребия, който събра Дебрецен и Литекс обаче, се разбра, че унгарците са се свързали с УЕФА, и са поискали да им бъде позволено да домакинстват и на стадиона в Ниредхаза – град, много по-близо до Дебрецен от столицата.

Макар и по-малък като население, Ниредхаза има стадион, който може да бъде одобрен от европейската футболна централа, и изпълнителният директор на Дебрецен Шандор Шжилаги призна, че чакат с нетърпение отговора на УЕФА. Въпросното решение се очаква във вторник, 10 август.

Първоначално, европейските шефове бяха позволили на унгарския шампион да приема опонентите си само в Будапеща, но сега клубът обжалва това решение. Според Дебрецен, близостта на Ниредхаза до Дебрецен ще коства много по-малко разходи на тима, и разбира се, ще позволи на много повече фенове да присъстват на срещата с Литекс. 

Най-любопитното е, че въпросният стадион в Ниредхаза носи името „Вароши”, което в превод означава Градски стадион, силно напомняйки на ситуацията в Ловеч.

Капацитетът на „Вароши” е 16 500 души, а на него играе мачовете си отборът втородивизионния Ниредхаза Спартакус.