Обрат настъпи около сагата със смятания за сигурно ново попълнение на Лудогорец Андрей Препелица. В последния момент се намеси турският Анталияспор с подобрена оферта, която е постъпила при агента на румънеца в неделя следобед. 

За нея разкриват изданията на север от Дунав, но засега не разкриват подробности. А хляб на спекулациите за бъдещето на Препелица даде и президентът на турския клуб Хасан Акънджиоглу. 

Босът на тима обяви, че "в сряда ще подпиша с румънски национал" и ще го представи на феновете още в същия ден. В двете държави са категорични, че става въпрос именно за Препелица. 

Универсалният футболист се смяташе за сигурно ново попълнение на Лудогорец и заради признанията му, че преговаря с разградчани и иска да е по-близо до родината. Развитие около бъдещето му трябва да има в началото на седмицата. 

Иначе Анталияспор е изключително активен на трансферния пазар това лято и има големи амбиции за новия сезон. Вече бяха привлечени Самуел Ето'о и Райс М'Боли, а шефовете се надяват да ангажират и Роналдиньо.