Бившият капитан на Стяуа Андрей Препелица призна, че е близо до трансфер в родния шампион Лудогорец. Универсалният футболист е спряган от местните медии за сигурно ново попълнение на разградчани. 

На север от Дунав дори написаха, че местният национал вече е подписал договора си и ще получава умопомрачителна за родните стандарти заплата. Самият той внесе повече яснота около бъдещето си. 

Препелица обяви, че е близо до преминаване при "орлите", но иска още малко време да помисли, защото има още една изгодна оферта към него. Футболистът е свободен агент и може да избере в кой отбор да отиде, без да се плаща трансферна сума за него. 

"Все още не съм подписал с нито един отбор, обмислям опциите за бъдещето си. Мога да кажа, че съм в изключително напреднали преговори с Лудогорец и ако се разберем с тях, отивам в България."

"Но имам и още една конкретна оферта - от Турция, върху която искам да помисля сериозно. Важно е и решението на семейството ми, а то иска да е по-близо до Букурещ. Разград е изключително близо... Все пак до началото на другата седмица ще е ясно къде ще играя", сподели румънският национал пред "Фанатик". 

Препелица навършва 30 години през декември и досега не е играл извън пределите на родината си. Явно вече е решил да го стори и ще избира между България и Турция за следващата си дестинация. 

Очаква се, ако има разбирателство с Лудогорец, той директно да се присъедини към лагера в Австрия и да участва в контролите. Всички мачове на шампионите от лагера им там можете да гледате в ефира на Diema Sport. Първият двубой от тях е в неделя от 15:30 часа срещу руския ФК Краснодар и той ще бъде излъчван директно по спортния канал, както и на платформата ни Gong Play