Наставникът на Зрински Мостар Бранко Карачич засипа със суперлативи Ботев Пловдив преди мача между двата отбора в четвъртък. Двубоят е от втория квалификационен кръг на Лига Европа и стартира в 19.30 часа на стадион „Бьело Поле” в Мостар.

„Знаем, че Ботев е сериозен клуб. Вече имаме информация за тях. Имат доста чужденци, но и национали на България. Знаем, че са в добра форма и със самочувствие. Победили са в предишните два мача и със сигурност по-труден съперник от този, които срещнахме ние. Знаем, че ни чака изключително тежък двубой и ние трябва да се представим по-добре, отколкото срещу Санта Колома”, започна Карачич.

„Вярвам, че момчетата ми ще дадат всичко от себе си утре. Имаме абсолютно уважение и респект към гостите. Искам бърза игра и контраатаки. Вярвам, ме ще можем да създадем повече възможности в утрешния мач, отколкото досега. Те са фаворит, но това ще трябва да се види на срещата утре. Знаем, че тези мачове са доста специфични, като мачове за Купата по един или друг начин. Определено ще е доста здрав мач и от наша, и от тяхна страна. Надявам се на един обещаващ резултат, а това би значело да отбележим и да не получим гол на наш терен”, продължи с очакванията си за мача хърватина.

„Съставът е ясен, няма какво да крием и няма да има някакви големи изненади. Те са сериозен отбор и няма да ни дадат много възможности. Ще има здрава борба най-вече в средата на терена, където трябва да региагираме и евентуално да се възползваме от пропуски. Знаем какви са добрите им страни. Имат бързи и хитри играчи, но пък и ние имаме опитни и качествени състезатели. Трябва да кажа и че уважавам много колегата ми, с които имаме еднакви задачи”, каза още Карачич.

„Ние бяхме под напрежение в първия кръг, защото трябваше да го прескочим и успяхме да продължим наред. Без значение на това, че те са фаворити, ще трябва да го покажат и на терена. Съгласен съм с колегата, че това са мачове, в които фаворитът не винаги задължително продължава в следващия кръг”, завърши наставникът на Зрински Мостар.