Старши треньорът на Астана Мирослав Беранек сподели след поражението от Ботев Пд с 0:1, че тимът му не е успял да се противопостави на защитата на съперника. „Канарчетата“ вече са с една стъпка пред своя противник след първия мач от предварителните кръгове на Лига Европа, който се игра в Казахстан.

„Съперникът не ни изненада – играха компактно в отбрана. Нашата задача беше да се справим с това. Искахме да им противодействаме по фланговете, но ни сковаха. Не ни се получаваше последният пас. На практика, след първия сериозен удар от тяхна стана, допуснахме да ни вкарат гол. При тази ситуация те се затвориха и започнаха да играят само на контраатаки. Направихме каквото успяхме, но трябва да се отбележи, че можеше да допуснем и още голове. Решаващият мач ще е в България“, сподели на пресконференцията Мирослав Беранек.

„Съперникът не ни позволяваше да оформим нашите атаки, разрушаваше атаките ни. В Казахстан не играем под такава преса. Проблемът при нас е със завършващия стадий на атаката“, добави наставникът.

Старши треньорът на Астана обяви, че новото попълнение на тима Сисеро ще пътува с отбора до България, но на място ще се решава, дали той ще вземе участие в реванша.