ЦСКА загуби своя мач номер 200 в евротурнирите. „Армейците” загубиха с 1:3 при гостуването си на Базел на стадион „Санкт Якоб”.

 

Маркиньос можеше да открие резултата в 27-та минута, когато бразилецът стреля опасно отдалеч и топката мина над напречната греда на вратата на Коломба.

 

Две минути по-късно след центриране в наказателното поле на ЦСКА Алмерарес игра с топката, която след това се удари в ръката на Костадин Стоянов, но съдията не даде дузпа.

 

Домакините поведоха в резултата в 35-та минута, когато Гелаберт стреля силно от около 25 метра, след което топката рикошира в тялото на Хюгел, излъга Чавдаров и се озова в мрежата на ЦСКА.

 

Пет минути по-късно в 40-та Бранеков направи груба грешка, след като изпусна топката, а след това събори Фрай и съдията Ориеков свири дузпа за домакините. Наказателният удар бе реализиран от Александър Фрай в 41-та минута.

 

Натискът на швейцарците продължи и в 41-та минута Алмераре шутира отблизо, но от главата на Чавдаров топката излезе в корнер.

 

Инкоом изпробва рефлекса на Здравко Чавдаров в 44-та минута, но вратарят на ЦСКА успя да избие топката, която влизаше под напречната греда в корнер.

 

В 55-та минута след разбъркване в наказателното поле на Базел, Маркиньос стреля с глава, но не успя да прехвърли Коломба, който се намеси и успя да избие топката.

 

Шест минути по-късно в 61-та минута Маркиньос центрира от корнер в наказателното поле на Базел, където топката попадна в Тодор Янчев, който с много хубав удар я прати в мрежата на Коломба. Капитанът на ЦСКА отбеляза гол номер 300 за „армейците” в евротурнирите.

 

Базел отбеляза трети гол в срещата в 67-та минута, когато след хубав извеждащ пас топката попадна във Фрай, който се възползва от грешка на Виданов и се озова сам срещу Чавдаров и го финтира и на празна врата прати кълбото в мрежата за 3:1.

 

В 71-та минута Маркиньос центрира от фаул в наказателното поле на Базел, където Платини засече топката и стреля с глава в аут.

 

До края на срещата футболистите на ЦСКА създадоха няколко опасности пред вратата на Базел, но така и не успяха да стигнат до нов гол.

 

В края на двубоя Маркиньос се контузи, а Любослав Пенев бе извършил трите си смени и „армейците” завършиха мача с човек по-малко.

 

След тази победа Базел вече има актив от 9 точки, Рома е със 7, Фулъм е с 5, а ЦСКА с 1.

ЦСКА: 1. Здравко Чавдаров, 2. Павел Виданов, 4. Костадин Стоянов, 5. Тодор Янчев (капитан), 7. Владимир Манчев (10 Руи Мигел 71'), 13. Александър Бранеков, 24. Уго Баес, 28. Маркиньос, 32. Викторс Морозс (20 Николай Манчев 28'), 73. Иван Стоянов, 77. Спас Делев (22 Платини 56').