Играчът, който най-добре познава Порто и наставника на „драконите” Андре Виаш Бояш безспорно е ганайският халф на ЦСКА Уилиям Тиеро. Двамата са заедно в предишният клуб на Тиеро Академика Коимбра. Утре, на ст.”В.Левски”, двамата ще бъдат от двете страни на барикадата. Играчът на ЦСКА е сигурен обаче в добрия изход за неговия тим.

 

Както знаете, утре няма да бъде никак лесен мач за нас. Срещу Порто ще бъде трудно. Много добре знаем какъв отбор е Порто, но просто трябва да играем нашата си игра и да се стремим да победим в крайна сметка.

 

Мислиш ли обаче, че ЦСКА е достатъчно силен, за да вземе точки от Порто?

 

Знам срещу кого се изправяме, всеки знае силата на португалските клубове, Порто е може би най-големият от тях, често са шампиони на страната, знаем това. Но вярваме в собствените си сили, имаме аванс от това, че играем пред собствена публика, искаме тя да ни помага. Няма да е лесно, но не и невъзможно. Въпросът е да не мислим за Порто, да не мислим срещу кого играем, просто да следваме нашата игра, указанията на треньора. Всичко е възможно във футбола, излизаме 11 на 11 – това е, толкова е просто и всичко може да се случи.

 

Мислиш ли, че ЦСКА може да повтори добрата си игра от Истанбул?

 

 

Да, защо не. Там наистина играхме добре. Сега пак сме в лек подем. Взехме победа в последният си шампионатен мач и мисля, че имаме сили да продължим с доброто представяне.

 

Ти със сигурност от всички в ЦСКА познаваш най-добре съперника, футбола в Португалия и най-вече треньора Андре Виаш Бояш?

 

Да, познавам добре футбола там. Срещу Порто съм играл няколко пъти, нивото им е много добро.Няма защо да се заблуждаваме. Всеки футболен фен е наясно с нивото на португалският футбол, но пак ще повторя – ако утре им попречим да разиграват дълго топката, да правят дълги комбинации, ако ние правим това повече от тях, мисля, че ще успеем.

 

Кажи ни повече за Андре Виаш Бояш?

 

Ами..имам чудесни спомени от него. Той ми беше треньор в Академика, научи и мен и момчетата на доста неща. Мисля, че и за него прекарването в Коимбра бе позитивно. Сега съм много щастлив и нетърпелив, че ще играя срещу него. Той ме познава, аз познавам него и отбора му. Хей, наистина излизам утре срещу него – това е голямо предизвикателство.

 

Готов ли си за игра?

 

Да, за разлика от мача срещу Бешикташ, когато лекувах контузия, сега съм много, много по-добър. Готов съм. Искам да играя, ако наставника реши – нека ме пусне и ще дам всичко от себе си да търся победата срещу Порто.

 

Бъдете с ЦСКА в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg