Нападателят на ЦСКА Грегъри Нелсън даде интервю за Гонг преди двубоя на „червените” срещу Порто от Лига Европа. Според Нелсън тимът му ще спечели точки срещу именития си съперник.

Двубоят е утре от 20:00 часа на Националния стадион „Васил Левски” в София. Ето и какво сподели Грегъри Нелсън преди важния сблъсък:

Какво очакваш от мача в четвъртък – безспорно голям мач за ЦСКА?

Да мачът срещу Порто ще бъде наистина голям мач за нас. Може би също толкова голям, колкото този с Бешикташ, но разликата е, че ще бъде пред нашите фенове.

Да, но на последния ви домакински мач нямаше много фенове. Може би не са доволни от вас?

Така е… изиграхме една-две по-слаби игри и е нормално да бъдат недоволни. Но пък срещу Бешикташ се представихме сравнително добре и се надявам да играем така и срещу Порто в четвъртък.

Има ли сили ЦСКА да постигне добър резултат?

Има, защо не? Пак ще повторя – просто трябва да повторим играта си от Истанбул. Бешикташ също бяха силен отбор – с Гути, Куарешма, но ние им противодействахме. Жалко, че загубихме толкова нелепо с гол накрая. Мисля, че имаме сили да се мобилизираме срещу португалците и да постигнем добър резултат.

Ако все пак ЦСКА загуби, притесняваш ли се, че отново ще има фенско недоволство срещу вас?

Да загубим от Порто не е срамно. Вижте, те са лидери в тяхното първенство, те са един от големите отбори в Европа. Но това не ни прави обречени. Трябва да повярваме в силите си и да опитаме да бъдем противник на ниво.

Ти лично готов ли си – физически да изиграеш пълни 90 минути?

Искам да играя – дали ще играя зависи изцяло от решението на треньора. Не мога да преценя дали съм готов за пълни минути на терена, но ако това се наложи, ще дам всичко то себе си да се раздам, да бъда пълноценен и да бъда полезен на своите съотборници.

До този момент в твоята кариера играл ли си срещу толкова голям тим като Порто?

Не, ако трябва да бъда честен. Играл съм в контроли срещу известни тимове от Англия и Германия, но в официален мач за първи път ще се изправя срещу толкова голям и солиден отбор, какъвто е Порто.

И накрая – твоята прогноза като резултат?

Не, не обичам да правя прогнози. Никога не съм го прави. Но хайде, ще направя изключение – резултат не мога да кажа, но мисля, че ще имаме точки след този мач. Три или една – няма значение, важното е да имаме точки.

--

Бъдете с ЦСКА в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg