Поредно доказателство дойде от Словакия, че феновете на Левски са били нападнати изневиделица при огромното меле в центъра на Братислава в сряда вечерта и са пребили десетки фенове на полския Краковия и холандския Аякс в акт на неизбежна самоотбрана. 

В навечерието на гостуването на "сините" в Ружомберок, те бяха атакувани от двойно повече хулигани, фенове на полския и холандския тимове. Но при последвалия бой, в който беше разпредушинена една от най-красивите улици на словашката столица, българите се отбраняваха храбро и пратиха в болница инициаторите на стълкновението. 

Уважаваният местен журналист Михал Сабо, който води свое предаване в едно от най-големите радиа в Братислава "Експрес", е станал неволен свидетел на всичко случило се. Той описа подробно ситуацията и обяви, че българите са станали жертва на нападение изневиделица. 

"Бяхме с приятелката ми на въпросната прекрасна улица и се наслаждавахме на лятната вечер. Българите бяха до нас през цялото време и, дори да ви звучи изненадващо, бяха много мили, кротки и любезни. Никой от тях не беше пиян."

"Едно от момчетата дори подари цветя на приятелката ми. Бяха много възпитани, докато изведнъж не избухна една бомба до тях, беше разпръснат сълзотворен газ и започна мелето. Летяха маси, столове, бутилки, хора се биеха, направо не можех да повярвам на очите си какво се случва. Наистина не мога да ги разбера тези футболни хулигани, които започнаха всичко", заяви Сабо.