Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян разкри подробности около ексцесиите в Словакия във вчерашния ден. Тогава фенове на "сините", които бяха в Братислава на път към Ружомберок за мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа, бяха нападнати от засада от привърженици на полския Краковия и холандския Аякс. 

Хиндлиян обяви в ефира на "Здравей, България" по NOVA, че няма информация за пострадали български граждани. Всичките десетки ранени, приети за лечение в болниците в словашката столица, са поляци и холандци. Той потвърди новината, че вече всички задържани българи са освободени. 

"Най-актуалната информация е, че всички наши момчета са освободени и няма нито един задържан в арестите в Братислава. Задържани са били 45 българи следствие на това, което се е случило снощи. Всички те са вече свободни. Словашката полиция е действала бързо и веднага е установила, че те са жертва на засада." 

"Няма информация за пострадали българи, напротив. Групата български привърженици е била атакувана от двойно, дори повече от това, на брой поляци и холандци. Познавам почти всички, говорих с доста голяма част от момчетата. Доколкото знам, те ще стигнат до стадиона и ще подкрепят Левски." 

"За втори път публиката на Левски попада в такава ситуация в последните две години. Предният път беше в Задар при гостуването на Хайдук. Левскарите са нападнати и тогава, и сега, но са отвърнали подобаващо", заяви Хиндлиян.