Феновете на Левски са станали жертва на засада по време на боевете в стария град на Братислава снощи. Стотици български привърженици са били там в навечерието на мача на "сините" с Ружомберок от първия квалификационен кръг на Лига Европа, когато са били нападнати от ултраси на полския Краковия и холандския Аякс. 

Очевидци разказват, че родните запалянковци седели кротко из заведенията в словашката столица, когато изведнъж започнали да бъдат атакувани. Те отвърнали и така в безредиците започнали да хвърчат столове, маси, бутилки, а пораженията по бирариите и магазините са големи. 

Полицията в Братислава обяви само, че задържаните са 80, но не пожела да даде повече подробности за инцидента, както и от каква националност са арестуваните. Тече разследване, а детайли от него ще бъдат изнесени на специален брифинг в четвъртък сутринта. 

Според информации от Словакия, има и множество ранени, които са откарани из местните болници, но за радост се касае само за повърхностни рани. Огромната част от спрените по болниците са поляци и холандци, чиито наранявания са предимно спукани глави.