Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че равенството 1:1 със Зимбру във втория квалификационен кръг на Лига Европа се дължи на липсата на късмет в атака за „червените“.

Според специалиста „червените“ са имали достатъчно положения, но заради големия брой новопривлечени футболисти синхронът още не е налице.

„Не успяхме да вкараме, това което имахме като възможностти да отбележим. Доста голови положения създадохме, но нямахме късмет“, каза Младенов. „От статично положение -там, откъдето най-малко сме очаквали - получихме гол.“

„В реванша ще търсим по-бърза игра, защото тя липсва засега. За съжаление това, което миналата година се случи, продължаваме по същия начин, защото загубихме 10-11 състезатели. Сега имаме нова халфова линия, нови нападатели. Много е трудно, защото тепърва футболистите трябва да се опознават. За това трябва време, защото не можем, както други отбори направиха, да надградим. Ние миналата година имахме шанса и късмета, че футболистите работиха много силно и колективно. Тогава станахме вицешамппиони, което никой не очакваше.“

„Мисля, че очакванията на хората към нас са твърде високи“, завърши Младенов.

"Напълно реални са шансовете ни да продължим. Няма лесен мач, ние днес доминирахме, ала не успяхме да отбележим. Да получиш гол на собствен терен не е  добре, но ще се стремим там да отбележим, а да не допуснем. Аз съм уверен, че ще дадем всичко от себе си и ще се поздравим с позитивен резултат, който ще ни помогне да отстраним този противник."

"Знаехме, че Зимбру като игра прилича на Берое. Контролата срещу старозагорци беше репетиция за този мач. Имахме положения, но късметът не ни покри в тези моменти. Те дефакто без удар във вратата ни отбелязаха гол, което им даде голямо предимство. Може би трябваше да сме по-концентрирани, но кой каквото иска да мисли - аз съм доволен. Защото започвам да опознавам своя отбор. Време ще ни трябва, за да се получи нужната сплав. Ако някой мисли, че за 15-20 дни подготовка можем да направим чудеса, се заблуждава. Аз лично съм приятно изненадан от нашия отбор."

"Загубихме Тунчев, загубихме Маркович, днес по-всяка вероятност загубихме и Крачунов, Тони Силва - също. Надявам сега в болницата, когато отидат двамата, да няма нищо стряскащо. Крачунов доигра мача с болки, което е притеснително. По-добра информация можем да получим в утрешния ден. Тунчев от 5 дни не тренира. Очаквам с нетърпение връщането на Вальо Илиев. Знаете, че той е боецът, характерът на защитата, капитан на отбора, който е нужен. Надявам се след 3-4 седмици да го имаме."

"На този етап ни липсват доста неща. Основното, което е - агресията, отстъпваме в това отношение. Затова трябват много тренировки. Бъдете сигурни, че ще сглобим един добър отбор."