Славия излиза днес в среща-реванш от втория кволификационен кръг в турнира Лига Европа срещу хърватския Хайдук. След като се справи с Илвес Тампере в първия кръг и отличното си представяне в първия мач, то феновете на "белите", както и неутралните такива, със сигурност ще се надяват приказката на Славия да продължи.

Всички футболисти и треньорско ръководство на Славия се надяват тимът да продължи напред, Хайдук идва след поражение с 1:4 от Осиек в първенството на Хърватия, а Славия записа категорична победа над Локомотив Пловдив с 4:2 във втория кръг на Първа лига. 

Славия ще е без Сашо Александров, който беше изгонен в първата среща, с контузия е Андреа Христов, а вратарят Георги Петков ще е под въпрос до последно, след като има проблем след като скъса мускул в двубоя с Илвес. 

Хърватският тим също е с проблеми, най-вече на вратарския пост, където ще застане дебютант. Вероятно на вратата ще е 20-годишният Марин Любич, а резерва ще му е 18-годишният Давор Матияш, който е юноша на клуба. Двамата основни вратари на Хайдук са с контузии - Пошавец, а другият Дука счупи ръка на мача с Осиек. Капитанът на хърватския тим Зоран Низич е с температура и не пътува към София, Фран Тудор също е извън сметките.

Феновете на Славия призоваха за подкрепа към "белия" тим, а билетите за двубоя са по 10 лева.

Ето и вероятните състави на двата тима:

Славия: Георги Петков, Велковски, Гамаков, Станисавлевич, Мартинов, Карабельов, Галин Иванов, Узунов, Момчил Цветанов, Йомов, Милчо Ангелов

Хайдук: Любич, Юранович, Шехич, Лопес, Фомичов, Палаверса, Бари, Цакташ, Саид, Гюршо, Ивановски

Съдия: Даниеле Довери (Италия)

Стадион "Васил Левски", 19:00 часа