Капитанът Зоран Нижич пропуска мача между неговия Хайдук и Славия от Лига Европа в София на 2 август, съобщават хърватските медии.

Опитният защитник на отбора от Сплит е болен и не пътува за България. 28-годишният Нижич игра преди седмица в първия двубой между хърватите и "белите" на стадион "Полюд", но сега не е на разположение на старши треньора Желко Копич.

Специалистът не може да разчита на вратарите Йосип Посавец и Томислав Дука. Двамата са контузени и също не са в групата на Хайдук, която пристигна в София късно снощи. Посавец също участва в двубоя между Славия и отбора от Сплит на 26 юли, отличавайки се с две ключови спасявания. 20-годишният Марин Любич и 18-годишният Давор Матияш са вратарите в селекцията на Желко Копич за двубоя в София в четвъртък.

Извън състава на хърватите от 20 футболисти отново е Фран Тудор. Славия посреща Хайдук на 2 август от 19.00 часа на стадион "Васил Левски" в двубой-реванш от втория квалификационен кръг в Лига Европа. Българите загубиха с 0:1 през миналата седмица./БТА