Кой да замести Брадли де Нойер срещу Базел – това е основният въпрос пред треньора на ЦСКА Саша Илич преди плейофа в Лигата на конференциите срещу швейцарците, пише "Мач Телеграф".

Нидерландският защитник получи червен картон секунди след края на мача със Сейнт Патрикс, когато се сбута с Адам О'Райли от „светците“ и двамата предизвикаха масово меле на терена, а румънският съдия Хорациу Фешник мигновено санкционира виновниците. Така Де Нойер със сигурност пропуска първата среща с Базел в четвъртък от 20:00 часа на Националния стадион. По-неприятното е, че 24-годишното „лале“ рискува санкция от 3 срещи, която да го извади и за реванша плюс един двубой от груповата фаза на ЛК при евентуалено влизане на „армейците“ там.

Проверка на „Мач Телеграф“ показа, че в сайта на УЕФА Брадли де Нойер е маркиран като наказан и за мача в София, и за ответния двубой в Базел. „За момента нямаме официално потвърждение от УЕФА колко мача ще е санкцията на Де Нойер. По презумпция приемаме, че наказанието му е една среща, но в най-скоро време очакваме окончателното решение. Възможно е да събират допълнителна информация от съдиите или други служебни лица“, сподели директорът на международния отдел в ЦСКА Стоян Петков.

В отсъствието на нидерландеца Саша Илич разполага само с един номинален ляв краен бранител – 24-годишния Галин Минков, за когото това е дебютен сезон в ЦСКА и дотук има само две срещи, но пък като титуляр – с Македония ГП и Септември онзи ден. Липсата на опит при Минков обаче по-скоро ще накара сърбина да търси алтернативи. Като преквалифицирани вляво преди са действали Иван Турицов и Тибо Вион, които номинално са десни бекове, а французинът дори вече по-често е дефанзивен халф. Такъв вече е и Жеферсон, макар бразилецът дойде именно като ляв флангови защитник през януари 2018 г. При все, че кариоката е доста бавен и неповратлив, не е изключено Илич да сюрпризира именно с Жеф на старата му позиция. Така ще се използват в максимална степен и качествата на Турицов и Вион.

Последната интересна опция видяхме в неделя в последните 25 минути със Септември. Тогава Мено Кох влезе и застана до Махмутович в средата на отбраната, а младият Християн Петров, който играе с ляв крак, се измести и застана като краен защитник и реално не направи грешка като бек. Подобно решение би било и най-голямата изненада от Саша Илич.