Старши треньорът на ЦСКА заяви, че неговият отбор ще играе за победа в мача срещу Фулъм, който ще се играе в четвъртък от 20 часа на стадион „Българска армия”. На официалната пресконференция преди двубоя Пенев обясни, че целта на „армейците” е да излязат от групата.

„Доволен съм от футболистите с изключение на мача в Благоевград и се надявам отборът ни да покаже лицето, което показваше в Европа по време на тези 4 срещи. Йордан Минев и Маркиньос имаха леки проблеми, затова получиха почивка. Имаме една тренировка и утре сутрин една тип загрявка и до последно ще изчаквам да видя, на кого ще разчитам”, заяви Пенев.

„Знаем с кой играем утре, остават ни не малко часове за допълнителна информация, която ще получат футболистите. Един много сериозен отбор, никой не си мисли, че мачът ще ни е лесен. Остават ни 6 мача, това са 6 стъпки за преодоляване на групата. Надявам се първата да е положителна и добра, отборът ще играе за победа. И мачовете с Динамо, и с Дери, и в първенството повечето - това е лицето и формата, в която се намира отборът”.

„Наясно съм с тактиката, едно равенство няма да е лош резултат, но ние ще търсим победата. Ние показахме и доказахме, че можем да печелим и в София, и извън България. Това е групата, за която съм преценил, че ще помогне”.

Относно отбора на Фулъм, Пенев коментира: „Оценка не мога да дам ясна и точка как и защо играят, аз мога само да преценя в каква форма са, каква тактическа постройка използват, как играят като гости и домакини, но аз не съм никой, за да дам оценка за играта им. Ще срещнем много добър и корав съперник”.