Вратарят на Арсенал Давид Оспина определи като „труден“ двубоя с Лудогорец. „Артилеристите“ победиха с 6:0 в срещата от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Бившият страж на Ница сподели, че разградчани са имали своите възможности и изрази мнение, че българският шампион разполага с добри футболисти.

„Изиграхме мъдро мача срещу Лудогорец. Всеки иска да играе. В този двубой ми се гласува доверие и аз се възползвах от него. Първи сме в групата. Ние трябва да използваме всяка възможност, вървим стъпка по стъпка. Вече мислим за следващия ни шампионатен сблъсък, който е в края на седмицата“, започна стражът.

Оспина пази и в трите мача на Арсенал от началото на сезона в Шампионската лига. За сметка на това, колумбиецът няма игрови минути от началото на кампанията във Висшата лига. Там Венгер залага на Петър Чех: „Всеки тренира, за да покаже, най-доброто от себе си. Получих шанс и го оползотворих“.

Помолен за коментар за срещата с българския шампион, Оспина сподели: „Мачът беше труден. Лудогорец има много добри играчи – бързи и технични. Имаха своите възможности за гол“.

„Благодаря на феновете за подкрепата. Имам договор с Арсенал. Искам да се представям още по-добре. Тук се конкурирам с големи вратари“, завърши Оспина.


Стефан Стоянов, пратеник на Дарик радио в Лондон