Футболистът на Арсенал Лукас Перес сподели, че е бил изненадан от начина на игра на българския шампион Лудогорец. Испанецът говори след изразителния успех с 6:0 над разградчани, който „топчиите“ постигнаха в мача от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. 28-годишният нападател коментира още, че българският шампион разполага с качествени футболисти.

Лукас Перес започна мача срещу „орлите“ като резерва. Появи се на терена в 62-ата минута, заменяйки Тио Уолкът.

„Ние се възползвахме от нашите възможности. Отборът ни влезе добре в двубоя и оползотвори разкрилите се шансове“, започна Лукас.

„Когато имаш желание и го демонстрираш, е нормално да искаш да играеш. Но това е Арсенал. Тук играчите са на високо ниво и е логично конкуренцията да е голяма. Разбира се, че съм очаквал тези, с които се съревновавам за място на терена да са в най-добрата си форма. Чувствам се добре тук. Всеки иска да играе, но най-важен е отборът. На терена излизат тези, които са в най-добра форма“.

„Аз самият се чувствам добре физически. Доволен съм – от клуба, в който играя, от града, в който живея. Всичко е чудесно, невероятно. Наслаждавам се на момента, който изживявам. Моето семейство е с мен и всички сме удовлетворени. Да, малко по-студено е, но в действителност Лондон е красив град. Пък и тук има много испанци“, продължи нападателят.

„Честно казано съм спокоен. Арсенал е голям клуб. Играчите са страхотни. И това се демонстрира всеки ден. Един път играят едни, друг - други. В това е и смисълът – да се представиш добре, да покажеш какво си тренирал. Най-комфортно се чувствам, когато играя на върха на атаката. Аз съм спокоен, възможностите ще дойдат“.

Лукас коментира и положението в Група А на Шампионската лига, където лондончани са лидер в подреждането: „Ситуацията в групата е добра. Доволни сме от изразителната победа срещу Лудогорец. Първи сме в групата.“

„Лудогорец игра добре през първото полувреме, но не можа да се възползва от своите шансове. Отборът се представи добре. Изненада ме. Разполага с качествени футболисти и е труден съперник“, отговори на въпрос за българския шампион испанецът.

Запитан разговора си с играча на Лудогорец – Игор Пластун, Лукас сподели: „Да, поговорих си с Пластун. Запознахме се в Карпати. След време той премина в Лудогорец, а аз в Арсенал. Много се радвам, че се видяхме“.


Стефан Стоянов, пратеник на Дарик радио в Лондон