Лудогорец претърпя най-тежката си загуба в европейските си участия, като отстъпи при гостуването си на Арсенал с 0:6.

Българският шампион игра нелошо през първото полувреме, но след почивката вдигна бялото знаме и затова допусна цели шест попадения.

Това е най-тежката загуба за Лудогорец изобщо в новата история на клуба, както и най-тежката загуба за български отбор в Шампионската лига.

За първи път след неприятните мачове с Милсами, разградчани не успяват да отбележат попадение в европейските си двубои.

На "Емиратс стейдиъм" в Лондон, през първите 45 минути, Лудогорец имаше доста възможности, но Арсенал бе излязъл готов за битка и решен да вземе убедително победата.

Попадения на Алексис Санчес, Тио Уолкът, Алекс Окслейд-Чембърлейн, и Месут Йозил на три пъти донесоха успеха и трите точки на "топчиите".

Арсенал продължава да е лидер в група А, със 7 точки, колкото има и Пари Сен Жермен. Лудогорец и Базел остават с по точка в актива си.

На 1 ноември Лудогорец приема Арсенал, а Базел е домакин на ПСЖ.

Двубоят стартира нелошо за Лудогорец, като българският тим направи две атаки в първите минути. Арсенал обаче бързо насити половината на гостите, и в 12-та минута стигна до първо попадение.

Тио Уолкът се отличи с първия пропуск за "топчиите", но Алексис Санчес показа класа и откри резултата. Чилиецът финтира Моци отляво в пеналта и пред погледа на Дяков отправи фантастичен прехвърлящ удар, минал над Стоянов в далечния ъгъл на вратата.

Мачът продължи много интересно, с атаки към двете врати.

Последователно в рамките на седем минути, Вандерсон, Кафу и Мисиджан направиха пропуски пред вратата на Арсенал.

Стражът на домакините Оспина имаше ключови изяви за това да запази аванса на своите.

В 29-та минута Окслейд-Чембърлейн напредна отляво, влезе в наказателното поле и потърси с отличен пас Тио Уолкът, но той не успя за сантиметри да засече в мрежата за сигурен гол за Арсенал.

Златен шанс се откри пред Вандерсон в 32-та минута, но тогава и гредата помогна на Оспина.

Втори красив гол за Арсенал падна в 42-та минута, след мощен удар на Тио Уолкът от двайсетина метра, при който Владо Стоянов не успя да направи нищо, и на почивка "артилеристите" се оттеглиха с аванс от 2:0.

Само за десетина минути след старта на второто полувреме нещата се решиха с пълна сила за Арсенал.

Секунди след появата на двата тима на терена след почивката, Алекс Окслейд-Чембърлейн се възползва от грешка в наказателното поле на Лудогорец, след центриране на Гибс отляво, и с мощен удар от шест-седем метра направи 3:0.

В 56-та минута Кошчиелни отне топката пред своето наказателно поле от Марселиньо и с дълъг пас намери Йозил, за когото бе лесно да напредне и да прехвърли Владо Стоянов, и така вече резултатът набъбна до 4:0.

Вълненията сериозно спаднаха след разгромния вече резултат. Лудогорец тотално свали гарда и спря да гледа към вратата на Оспина, а Арсенал също не натискаше много.

Все пак, в последните десетина минути от мача, паднаха още два гола за домакините, и двата дело на Месут Йозил. 

Бърза атака на Арсенал в 83-та минута направи 4:0, Лукас Перес по левия фланг напредна и пусна успоредно на голлинията за Йозил, и за него от движение не бе проблем да реализира.

Йозил оформи своя хеттрик в 87-та минута, като направи 6:0 с удар от движение с левия крак. Владо Стоянов пипна топката, но не успя да я извади.

Това бе и всичко в двубоя на "Емиратс стейдиъм", а Лудогорец продължава битката за третото място в група А с Базел, за квотата за Лига Европа.