Направилият отлично впечатление с изявите си в Левски Жерсон Кабрал скоро ще има нов отбор. И то какъв. Холандецът се очаква да подпише до края на работната седмица с един от най-големите колоси на Балканите Панатинайкос, съобщават гръцките медии. 

Грандът от Атина му предлага 2-годишен договор, като играчът се е разбрал и за личните си условия. Остават още малко детайли за доизбистряне и сделката ще стане факт в най-кратки срокове. Той отива там като свободен агент, след като договорът му със "сините" изтече. 

Кабрал беше изваден от разширения състав на Левски в средата на пролетния дял на шампионата, защото така и не се разбра с ръководството за удължаването на престоя си на "Герена". Той беше доведен от предишния собственик на клуба Спас Русев. 

Панатинайкос от няколко години се намира в дълбока финансова криза, която се отрази на успехите му на терена. Въпреки това "детелините" остават един от най-обичаните гръцки клубове и могат да се похвалят, че са единственият представител на страната си, който е играл финал за КЕШ. Това се случва през 1971 г., когато губи от Аякс на Йохан Кройф. 

От балканските клубове с такава чест могат да се похвалят само още Партизан, Стяуа и Цървена звезда, като единствено румънците на два пъти стигат до последната битка. Именно те и "звездашите" са единствените отбори от нашите ширини, които печелят най-престижното клубно отличие в Европа.