Старши треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман потвърди очакванията, че ще заложи на много млади играчи в мача срещу Лудогорец, който е без значение за германския тим, който няма шанс за продължаване напред в Лига Европа.

Хофе хвърля голобради младоци и забравени резерви срещу Лудогорец

„Разделихме футболистите на две групи, за да не пречим на ритъма на останалите, които се готвят за Бундеслигата, а и младите да влязат в ритъм”, заяви Нагелсман в пресконференцията си преди двубоя.

„За мен беше важно. Нямаме шанс да продължим и искаме да използваме шанса да дадем шанс на младите играчи, да се изявят на европейска сцена. Имаме и много играчи, които играха много до този момент и ще получат почивка.”

„Утре ще е чудесен ден, защото много млади играчи ще усетят професионалния футбол, ще е чудесно, че можем да им дадем такъв шанс, въпреки че турнирът не се разви така, както искахме.”

„Направихме тази раздяла на групата точно за да концентрираме подготовката на тези момчета върху мача с Разград. Исках тези момчета да получат шанса да играят и да бъдат максимално подготвени, за да играят на максимално ниво. Видяхме някои мача, запознати сме със съперника.”

Петричев: Крайно ми звучи, че Хофе излиза с резервите

Нагелсман направи и обобщение на представянето на Хофенхайм в евротурнирите, което бе дебютно за отбора. „Израствахме. Различно е Шампионска лига и Лига Европа, играхме само квалификации в Шампионска лига, но усетихме разликата. Има разлика и в посещаемостта. Не може да сме доволни, но опитът бе полезен за играчите. Те научават колко важно е възстановяването, колко важен е сънят. Всичко ще им е полезно за в бъдеще. Въпреки всичко имахме шансовете да продължим напред, но не го направихме, затова след утре ще се концентрираме само върху Бундеслигата.”