С много експериментален състав, съставен от недоказани младоци и твърди резерви ще излезе отборът на Хофенхайм в мача срещу Лудогорец в четвъртък.

Двубоят е от изключителна важност за разградчани, които се нуждаят от точка, за да продължат напред. Съвсем на другия полюс е положението при германците, които вече отпаднаха от надпреварата и последният двубой в Лига Европа е формалност за тях. Заради това и старши треньорът Юлиан Нагелсман мисли повече за предстоящия в неделя мач от Бундеслигата срещу Хановер.

Херо: Нужно е да спечелим минимум точка срещу Хофенхайм

За целта младият специалист е взел интересно решение - в следващите дни отборът му ще се подготвя на две отделни тренировъчни групи. Едната от тях, пълна с младоците и резервите, ще се подготвя за мача с Лудогорец, а тренировките на другата ще са изцяло насочени към двубоя от местното първенство.

"Една част ще се подготвя за Лудогорец, а друга част за Хановер, за да направим нормална тренировъчна седмица с тях. Така че ще тренираме с двете групи малко или повече, за да бъде от полза за всички", обясни Нагелсман.

Израелец, свирил кошмарен мач на Левски, ще е съдия на Хофе-Лудогорец

Той все пак не е отписал съвсем мача с Лудогорец и се надява тези, които получат шанс, да се възползват от него. "Ще опитаме да хвърлим в боя много млади, които може би ще бъдат за първи път на терена в мъжкия футбол, които са талантливи и искат да се докажат. Няма никакво значение, че турнирът е приключил за нас. Има значение за собствените им кариери."

Според "Билд" шанс ще получат таланти като Скендерович, Хак, Хоогма, Паслак и Охс, както и по-възрастни играчи, които обаче имал малко игрови минути през този сезон, като Жул, Бичакчич и Полански.