Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо има неприятен ребус за разрешаване, след като ще трябва да се оправя в предстоящото дерби срещу Манчестър Сити в условия на недостиг на халфове.

За двубоя на „Олд Трафорд” през уикенда „червените дяволи” със сигурност ще бъдат без Пол Погба, който получи директен червен картон при победата с 3:1 над Арсенал в миналия кръг. Клубът избра да не обжалва наказанието на френския халф.

Юнайтед отказа да обжалва червения картон на Погба

Контузиите също затрудняват португалския тактик. От травми се оплакват и Неманя Матич, и Маруан Фелаини. Белгиецът пропусна последните два мача на отбора, а в понеделник Моу потвърди, че Матич все още е измъчван от мускулен проблем. Дуото не участва във вчерашната тренировка, а това бе показателно предвид факта,че Фил Джоунс – който е отписан за повече от месец – тренира с останалите.

„Матич е контузен, а когато ви казвам, че е контузен, значи е сериозно контузен”, обясни Моуриньо пред клубната телевизия.

Лингард обеща: Ще покрием липсата на Погба в дербито

Ако 29-годишният сръбски национал не се възстанови навреме до сблъсъка в неделя, то Моуриньо ще разполага с един-едничък вътрешен полузащитник в лицето на Андер Ерера.