Ако Сутиеска вкара в първите 20 минути, в двубоя между черногорците и Левски може да се случи абсолютно всичко, заяви титулярният вратар на "сините" от Никшич - Владан Гилен.

Той пропусна срещата в София, спечелена от Левски с 3:1, заради натрупани жълти картони от предното участие на Сутиеска в евротурнирите, но този четвъртък ще заеме мястото си на вратата на черногорците.

"Изходът от мача няма да бъде сигурен до последната минута. Трябва да бъдем смели и безкомпромисни. Мачът ще бъде много труден и трябва да влезем в него максимално мотивирани. Във футбола няма сигурни неща, въпреки че съперникът ни е силен. Те ще дойдат тук не само за да си осигурят място във втория кръг, а и за победа. Срещата в София само потвърди това, което очаквахме - Левски е добър отбор и има немалко силни футболисти. Тяхната философия е ясно ориентирана към атаката. Видяхме обаче, че не са неуязвими", каза 27-годишният вратар.

Сутиеска: За нас ще е подвиг да отстраним Левски

"Няма по-голяма тръпка от тази, когато играеш мачове в Европа. Ясно е, че Левски е големият фаворит в случая, но ние искаме да ги отстраним. Искаме да стигнем до втория кръг и до мачове срещу Хайдук, а надеждата все още не е умряла. Ако резултатът от срещата в София беше 0:3, тогава мисията щеше да бъде невъзможна. Сега обаче, с подкрепата на нашите привърженици, се надявам да победим Левски", добави титулярният страж на Сутиеска.

"Има надежда. Аз съм оптимист и ако мачът в Никшич тръгне добре за нас, разбирайте гол в първите 20 минути, може да се случи всичко. Хората живеят с надежда. Знам, че резултатът от първия мач не подкрепя думите ми, но ние няма да загубим нищо, ако се раздадем на терена. Ако това се окаже недостатъчно, просто ще поздравим нашите съперници за класирането. Не съм сигурен дали ще преодолеем дефицита, но съм убеден, че няма да загубим", завърши Гилен.