Вратарят на Бенфика Миле Свилар записа своя дебют в Шампионската лига в мача с Манчестър Юнайтед в сряда вечер. Тогава тийнейджърът стана най-младият дебютант на този пост в историята на турнира. 

Кипърски грандове в битка за Ники Михайлов

Той беше само 18 години и 52 дни, с което подобри рекорда на Икер Касияс. Легендарният испанец дебютира на 18 години и 117 дни през далечната вече 1999 г. на вратата на Реал Мадрид срещу гръцкия Олимпиакос. 

Боби Михайлов: Никога няма да обичат нито Ники, нито мен

В тази класация обаче има друго интересно. В нея има двама българи, които дебютираха в един и същи мач в Шампионската лига и до вчера бяха в Топ 10 на най-младите дебютанти на вратата на турнира. 

В стил „ала Жозе“ Юнайтед излъга Бенфика, Базел подчини ЦСКА и Миланов

Ники Михайлов вече е трети в тази класация, след като направи дебюта си за Левски в Шампионската лига на 18 години и 124 дни в мача с Вердер на Националния стадион "Васил Левски" на 31 октомври 2006 г. 

Той беше сменен на почивката на този мач от настоящия страж на "сините" Божидар Митрев, за когото също беше дебют в турнира на богатите. Митрев тогава беше на 19 години и 194 дни, което до сряда му отреждаше място в Топ 10 на класацията. Но от днес вече е 11-и.