Лудогорец допусна поражение с 1:3 от ЛАСК Линц в последния мач за двата отбора от груповата фаза на турнира Лига Европа. По този начин българският шампион записа най-слабото си представяне в групите на Лига Европа, тъй като не успя да спечили нито една точка.

Елвис Ману откри резултата в 46-ата минута, след като се появи на терена като смяна в началото на втората част. В 56-ата минута гостите изравниха резултата. В 61-ата минута Сантана получи пресилен червен картон, а съдията отсъди втора дузпа за ЛАСК, която също беше дискусионна, но този път Ренер се разписа и австрийците поведоха с 2:1. Мадсен направи резултата 3:1 в 67-ата минута на срещата. Гостите удариха и втора греда в 79-ата минута на срещата.

През първата част в 16-ата минута Ритер нацели страничната греда на българската врата, след като отправи опасен удар, а в 45-ата минута Пламен Илиев спаси дузпа бита от Гайгингер, след като Сисиньо наруши правилата в наказателното поле на българския шампион.

Като цяло Лудогорец изигра слаб мач като направи груби грешки в отбрана.

78 снимки

Срещата стартира с едноминутно мълчание в памет на италианската футболна легенда Паоло Роси. Гостите опитаха първа атака към вратата на Илиев, която не се получи. Лудогорец опита атака към вратата на ЛАСК, но Чибота беше затворен. Ренер отправи мощен шут към вратата на Лудогорец в 3-ата минута, Илиев покри ъгъла си, а топката излезе в аут. 

Ритер опита да отправи опасен удар към вратата на Илиев, но съумя да спечели само корнер в 11-ата минута. След центрирането отбраната на "орлите" действа на ниво и не позволи опасност пред българската врата.

Четири минути по-късно Пламен Илиев се намеси отлично след центриране към наказателното поле от корнер. Ритер отправи опасен удар към вратата на Илиев в 16-ата минута, но този път гредата помогна на българския тим.

В 18-ата минута Сисиньо центрира отдясно към Кешеру, но отбраната на австрийския тим се справи. ЛАСК отвърна с диагонален удар към Илиев, вратарят беше на ниво. Две минути по-късно Ренер стреля към Илиев с диагонален удар, топката мина встрани от вратата на българския тим.

Пламен Илиев отново демонстрира качествата си, след като в 25-ата минута изби ефектно центриране от корнер в полза на австрийския тим. Ренер съумя да се възползва от неточност на Сисиньо, напредна добре, влезе в наказателното поле и стреля, но далеч над вратата на Илиев.

В 31-ата минута отново Ритер се оказа на голова позиция, но след центрирането на Чеберко прати топката с глава в аут. Шест минути по-късно Егещайн се оказа на голова позиция, но Сисиньо омекоти топката и Илиев уверено улови.

Кирил Десподов се впусна в опасна атака за Лудогорец в 39-ата минута на мача, напредна добре от центъра, но атакуващият играч на българския тим наруши правилата срещу преследващия го бранител и последва свободен удар за австрийския тим.

В 40-ата минута австрийците поискаха дузпа за игра с ръка на Икоко, но съдията остави играта да продължи, след като топката излезе в корнер. След изпълнението не последва опасност за вратата на Илиев.

Сисиньо направи ненужно нарушение в наказателното поле на Лудогорец и последва дузпа за австрийците в 45-ата минута, Гайгингер застана зад топката, но Илиев спаси блестящо.

Още при първата си опасна атака за второто полувреме Лудогорец откри резултата чрез Ману,. Той влезе като смяна в началото на второто полувреме, получи отличен пас от Кешеру и матира Шлагер, за да изведе "орлите" напред в резултата в 46-ата минуга. Лудогорец създаде отлична ситуация в 54-ата минута след удар на Кешеру, но вратарят на австрийците спаси ефектно и прати топката в корнер. След изпълнението на корнера гостите се справиха със ситуацията.

В 56-ата Визингер възстанови равенството, след като от 17-ина метра намери пролука във вратата на Пламен Илиев. Малко по-късно Гайгингер си освободи място за удар, но не намери целта.

Лудогорец остана с човек по-малко в 61-ата минута след червен картон на Сантана, който беше доста пресилен, съдията назначи втора дузпа за ЛАСК в мача, която също беше доста пресилена, но от наказателния удар Ренер се разписа и изведе тима си напред за 2:1.

ЛАСК направи резултата 3:1 в своя полза, след като Мадсен получи отличен пас от Егещайн и се разписа във вратата на Лудогорец в 67-ата минута.

Гостите стигнаха и до нова греда в 79-ата минута, след като Андраде стреля добре, а топката след като беше спасена от Илиев нацели и гредата.

В 85-ата минута Янков потърси Десподов при опит за опасна атака на "орлите", но бранител съумя да се справи със ситуация пред австрийската врата. Балич отправи опасен удар към вратата на Илиев в добавеното време на двубоя, но топката излезе в аут.
 

Така в крайна сметка Лудогорец напуска борбата този сезон без спечелена точка, а ЛАСК приключи с актив от 10 точки.

Лудогорец - ЛАСК Линц 1:3
голмайстори: 1:0 Ману (46), 1:1 Визингер (56), 1:2 Ренер (62-дузпа), 1:3 Мадсен (67) ч.к - Сантана (Лудогорец-61)

Ето и съставите на двата отбора:

Лудогорец: Илиев, Сисиньо, Вердон, Са, Икоко (69-Терзиев), Баджи (77-Анисе), Каули Оливейра (77-Доминик Янков), Сантана, Чибота (46-Ману), Кешеру (77-Текпетей), Десподов  

ЛАСК Линц: Шлагер, Чеберко, Визингер (86-Рамсебнер), Андраде, Ренер, Мадсен, Холанд, Ранфтъл (73-Потцман), Егещайн (73-Плойер), Ритер (63-Грубер), Гайгингер (62-Балич)

съдия: Витали Мешков (Русия)