Старши треньорът на дубъла на Левски – Елин Топузаков, даде специално интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което говори за предстоящото завръщане на Левски в евротурнирите.

Както е известно, „сините“ се изправят срещу гръцкия ПАОК във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите в четвъртък от 20:00 часа, като първия мач е на „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Топузаков разкри какво е настроението в тима на Левски преди големия сблъсък, даде съвети на футболистите на Станимир Стоилов, както си припомни и успехите с любимия клуб в Европа.

Антон Узунов
11 снимки


„Не само че искам, но съм убеден, че ще видя един ентусиазиран Левски. Трябва да играе с хладна глава и с разум, защото отборът на ПАОК е доста сериозно име и като качества, и като индивидуалности. Сигурен съм, че Станимир Стоилов и щабът му ще направят всичко възможно Левски да изглежда като отбор, който знае и може да постигне целта си, която си я е поставил“.

„Възможно е, разбира се. Когато има симбиоза между публика, отбор и треньор, Левски винаги е постигал успехи. Да, ПАОК е сериозно име, но мачът не е започнал, а има и реванш. Левски не може да бъде отписван срещу нито един отбор. Така че се съм сигурен, че ще направят всичко възможно по силите си и възможностите си, естествено, надяваме се и късметът да е малко нас, за да имаме спортно щастие и да постигнем добър турнирен резултат в първата среща“.

„Най-важното е да спазват тактическите указания на Станимир Стоилов и неговия щаб. Оттам нататък да бъдат по-смели и да не се притесняват от евентуални грешки, защото всеки ги прави. Друго е да хванат вълната и емоцията на публиката, която ще бъде плътно зад тях и това е неописуем допинг за тях. Така че горещо сърце и хладен разум“.

 Yulian Todorov / LAP.bg
19 снимки

„Това да играеш пред пълни трибуни е може би най-голямата емоция във всеки един футболист. Надявам се, че те ще вземат само положителната страна и няма да има притеснение, напрежение и скованост в техните действия. Да покажат своите качества и като индивидуалности, и като отбор. Сигурно е, ч ще има и трудни моменти срещу отбор като ПАОК, но не трябва да се предаваш никога и до последния съдийски сигнал Левски има шанс и аз съм сигурен, че можем да постигнем добър резултат в първия мач“.

„В европейските мачове не толкова трябва да има мотивация, защото футболистите са достатъчно мотивирани. Още повече, че в последно време липсват тези мачове и срещу противник като ПАОК мисля, че няма нужда от мотивация. Даже напротив – може би трябва да се успокоят играчите и да не бъдат превъзбудени на прекалено много емоции, защото това не е добър съветник. От друга страна, в първенството със сигурност имат нужда от мотивация. Още повече, че сега със спечелването на Купата вдигнаха нивото и летвата на очакванията към отбора. Със сигурност трябва доста повече мотивация в първенството, отколкото в евротурнирите“.

„Не мога да правя сравнения. Бяха различни времена, различни поколения. Но се вижда мотивацията, амбицията и искрата в очите на тези футболисти, които са жадни за успехи да покажат своите възможности и да продължат да трупат славни победи на името на клуба, е налице“.

Антон Узунов
100 снимки

„При пълни трибуни на „Георги Аспарухов“ и мачовете, които играхме по време на нашето поколение, има доста прилики. Аз специално от тогавашния силен период в евротурнирите не мога да отлича един мач, но много са спомените. Олимпик Марсилия, когато победихме тук доста трудно и сладко. Дори един Динамо Букурещ, който беше страхотен и шампион на Румъния, ги победихме с 1:0. Оксер също мога да спомена. Пред препълнени трибуни на „Герена“ винаги сме постигали малко по-трудни и измъчени, но все пак победи, които са радвали сърцата на всички левскари“.

„Наистина, не съм по прогнозите, но очаквам Левски да бъде, без значение от цифровото изражение“, заяви Топузаков.