Капитанът на Левски Николай Михайлов, изрази надеждата си, че той и неговите съотборници ще успеят да зарадват "сините" фенове в домакинството на ПАОК от втория кръг на квалификациите за Лигата на конференциите. На пресконференцията преди мача стражът заяви, че има кадрови проблеми в отбора, но и че това са мачовете, за които всеки трябва да се жертва. 

Антон Узунов
11 снимки

„Ще разберем утре дали сме готови. Изтеглихме най-тежкият съперник. Четвъртфинала миналата година е показателен. Не е писано да е лесно, но трябва да се опитаме да зарадваме феновете с добър резултат преди един още по-тежък реванш“.

Винаги съм обичал да играя такива мачове. Доста футболисти ще им бъде дебют в този турнир. С опитните играчи и чужденците тренирахме добре през седмицата. Единственият ни шанс е всеки да играе на максималните си възможности и в защита, и в атака, защото иначе ще имаме проблеми“.

„За два мача ни отбелязаха 7 гола в мачовете преди 3 години. Срещнахме се с реалността и то срещу не най-добрият клуб. За година и половина успяхме да се възродим както на терена, така и извън него. Направихме добра подготовка и нямаме никакви извинения. Трябва да сме безупречни и в двете фази“.

„Всеки един играч трябва да мечтае за подобни мачове. Аз съм играл пред 70-80 хиляди души. Това е най-приятното за мен. Пълна измислица е, че ние се страхуваме да играем пред публика. Ако има такива играчи, то не се за Левски. Ние може единствено и само да сме благодарни на нашите фенове за това, което правят за клуба. Не ни е писано да ни е лесно, но искам да направим един добър мач. Седмица след седмица те показват своята всеотдайна любов“.

„На тренировката ще видим кой ще стисне зъби. Който и да отпадне, няма да е приятно. Все пак, група сме от над 20 човека и всеки трябва да може да влиза в правилния момент и да извлечем максимума. Дано всички са здрави. Ако за тези мачове не може да стиснеш зъби, то за кои мачове ще успееш? Моите уважение, но това е съвсем различно от мачове със Спартак Варна на „Герена“. Две различни реалности са да играем с ПАОК и в шампионата. Трябва да влезем във втората реалност и да зарадваме „синята“ общност.

Имат страхотни играчи в ПАОК. Хора, които могат да решат мача. Дисциплинирани са за Балкански отбор. Много са отговорни и в двете фази и са много агресивни.