Настроението в Левски е приповдигнато заради завръщането на "сините" в Европа и отборът ще опита да стигне до добър резултат в първия мач срещу ПАОК, заяви старши треньорът Станимир Стоилов. Той предупреди, че гръцкият отбор е добре организиран и подготвен, но и Левски има своите амбиции.

„Атмосферата за всички левскари е напрегната и приповдигната. Левски се завръща в евротурнирите. Положителното е, че всички очакват мача с нетърпение. Имахме тежък жребий да ни се падне на-тежкия съперник в предварителната фаза в лицето на ПАОК. Не всеки път побеждава фаворитът, а този, който се представил по-добре. Опитът, който имаме, е доста голям в евротурнирите, затова мога да оценя нещата. ПАОК е по-опитния отбор от нас, все пак е играл ¼-финал в турнира преди няколко месеца. Ще играем с ентусиазъм и желание да спечелим, имаме нашите шансове“.

Антон Узунов
11 снимки

„Трудно е да анализираш по контролни срещи един отбор, защото често е подвеждащ анализът, но това, което видях, е, че ПАОК е изключително добре организиран и дисциплиниран отбор, който спазва сериозно указанията на треньора. Трудно допуска грешки тактически. Най-малкото невнимание може да се накаже от тях“.

„Към Цунами и Ивелин Попов се добавя контузиите на Илиян Стефанов, Андиран Краев и Келиан. Травмите наглед не са сериозни, които могат да се излекуват и за 1 ден, и за 10 дни. Не можем да кажем дали ще се възстановят за мача утре, тренираме и се подготвяме без тях. Загубата е видна за всички. Това са пет играчи и е доста сериозна загуба, но останалите трябва да мислим за мача. След края му ще анализираме причините за случилото се. Младите трябва да се справят с напрежението и да играят по най-добрия начин“.

„В клуб като Левски, ако нямаме амбиции, по-добре да не сядаме на масата. Ние си имаме нашите амбиции, ПАОК техните. Уважавам колегата, който направи ПАОК шампион и стигна до 1/4-финал в Европа, което е голямо постижение. Малко хората могат да се похвалят с това. И аз да съм треньор на ПАОК и аз ще си мисля, че трябва да победя. Утре и след 1 седмица в Солун ще трябва да покажат и двата отбора кой е по-добър. На книга ПАОК са по-добри, но на терена ще видим утре“.

 Yulian Todorov / LAP.bg
19 снимки

„Виждам амбиции и желание в нашите млади играчи, искаше ми се цялата група да е здрава, за да излезем с максималния си възможен състав, но това са реалностите. Младите трябва да получат бойното си кръщене. Футболът създава и убива играчи, така че утре може младите да се опитат да напишат нова история. Те знаят, че всичките нашите привърженици ще са там и ще получат само аплодисменти. Не виждам причина да се притесняват, единствено да покажат на максимум възможностите си. Искам да видя горд Левски, както досега“.

„Контузените не могат да стисна зъби, защото имат болки, най-много един да се възстанови. Имаме варианти. Утре сутринта последно ще вземем решение как окончателно ще изглежда отбора. Не ми се искаше да акцентираме върху проблемите с контузени, а върху нашето представяне. Щом сме Левски и имаме подкрепа, трябва да играем по най-добрия начин. Ако си дал максимума и играеш гордо, не може да има големи разочарования. Въпросът е да не допускаме грешки. Емоцията дано не ни подведе, младостта не порок, на моменти тя дава криле“, заяви Стоилов на пресконференцията си преди двубоя.