Вратарят на Левски Пламен Андреев не успя да запази мрежата си без допуснат гол в реванша срещу Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, но въпреки това постави исторически клубен рекорд. При победата с 2:1 18-годишният страж стана дебютантът под рамката на Левски, недопуснал най-дълго време гол в евротурнирите.

Ако вратата му не беше пронизана от Йоан Стоянов в 78-ата минута, Андреев щеше да се изравни с Димитър Иванков и Георги Петков, които са с по четири поредни мача без получено попадение в надпреварите на УЕФА.

Пламен Андреев дебютира в Европа на 27 юли при победата с 2:0 като гост на Шкупи. Серията му продължи с домакинския успех с 1:0 над македонския тим, а след това и с нулевото равенство в Израел.

Младият вратар на Левски постави рекорда си още в 18-ата минута на реванша срещу Апоел (Беер Шева). Тогава той събра общо 288 минути без допуснат гол от дебюта си в евротурнирите, а до края на мача постижението му набъбна на 348 минути (5 часа и 48 минути).

До вчера клубният рекорд на Левски за вратар с най-дълга серия без получено попадение при дебюта му в Европа се държеше от Георги Петков. Настоящият вратар на Славия имаше 287 (4 часа и 47 минути) минути през сезон 2001/02.

Тогава Петков не получава гол при домакинската победа с 4:0 и равенството 0:0 като гост срещу Железничар (Сараево), а след това и при нулевото реми с норвежкия Бран в София. На реванша получава попадение в 17-ата минута, дело на Хари Илонен.