Наставникът на Левски - Николай Костов, нямаше как да не бъде щастлив след драматичната победа с 2:1 срещу Апоел Беер Шева, който прати „сините“ на плейоф за групите на Лигата на конференциите. Там ги очаква представителят на Бундеслигата - Айнтрахт Франкфурт.

Опитният специалист заяви, че това е денят на Левски, а срещу „орлите“ българският тим има своите шансове и не бива да бъде зачеркван.

Startphoto.bg
95 снимки

„Много е сладка победата, сега е моментът да поздравя нашите привърженици, които от първата до последната минута бяха 12-ия ни играч. Поздравявам футболистите, играха доста умно в този мач. Стана такъв мач, какъвто го очаквахме. Противникът не е за подценяване. Не очаквахме да победим последната минута, но мачът се разви така. Не успяхме да запазим гола преднина. Щастливи сме, че победихме. Това е денят на Левски“, каза Костов.

„Отслабнахме в средата на трена. Изтощиха се футболистите и трябваше да отстъпим, да играем на резултат, а не авантюрно“, продължи специалистът. 

„Роналдо беше готов за смяна. Ние направихме смяна с Уелтон, който получи крампи. Като че ли Бог гледа отгоре и помага“.

LAP.bg
87 снимки

„Неслучайно отложихме мача с Пирин, за да си отдъхнат играчите. Апоел също се изтощиха. Последните минути едвам вървяха. Затова си наложихме волята. Нашият млад отбор издържа по-добре на физика“.

„Невероятна обстановка създадоха феновете. Даже голът на Роналдо е награда за тях. Тази победа не е само на нашите футболисти ,ами и на нашите привърженици“.

„Няма как да говоря отсега как ще изглеждаме срещу Айнтрахт. Въпросът е, че достигнахме дотук. Това ще е много добър тест за нашия отбор. Имаме си своите шансове, не трябва да ги зачеркваме. Надявам се на добра игра и добър резултат. Важното е нашите футболисти да се възстановят“, каза още Костов.